Sporočila za javnost

Namesto 24-ih vreč na leto, sedaj 1.800 zabojnikov za papir

Ptuj, 14. 5. 2014; Zaradi večje urejenost kraja, lažje preglednosti in ustreznega ločevanja odpadkov je Občina Duplek v sredini preteklega leta uvedla t.i. sistem zbiranja odpadkov »od vrat do vrat«. Cilj takšnega sistema je bil, da se ukinejo ekološki otoki in se ločevanje odpadkov čim bolj približa uporabnikom. Ob tovrstnem ločevanju so občanke in občani v začetku prejeli 24 vreč za zbiranje odpadnega papirja in 24 vreč za zbiranje mešane embalaže. Da bi še bolj posodobili omenjeni sistem zbiranja odpadkov, je sedaj podjetje Čisto mesto Ptuj v sodelovanju z Občino Duplek namesto vreč uvedlo zabojnike za zbiranje papirja in papirne embalaže.

več: OBČINA DUPLEK NADGRADILA NAČIN ZBIRANJA ODPADNEGA PAPIRJA

NOV SISTEM ZBIRANJE ODPADKOV JE VELIKA PRIDOBITEV ZA NAŠE OBČANE

Ptuj, 15. 10. 2012; Že samo dejstvo, da se v Sloveniji proizvede v povprečju nekaj več kot 400 kg komunalnih odpadkov na prebivalca na leto je dokaz, da gre za storitev, ki postaja vse bolj pomemben del našega vsakdana. Prav zaradi tega je Čisto mesto Ptuj uvedlo sistem zbiranje odpadkov »od vrat do vrat«, ki ne samo, da olajša zbiranje odpadkov za občane, temveč tudi zmanjšuje količino komunalnih odpadkov, zaradi njihovega ustreznega sortiranja. Kot tretja v podravski regiji je tovrsten način zbiranje odpadkov uvedla občina Hajdina.

več: Po občini Kidričevo in občini Dornava sedaj sistem zbiranje odpadkov od vrat do vrat uvaja tudi...

Kljub številnim prednostim, ki so jih nedavno nazaj za občine predstavljali ekološki otoki, so ti sčasoma pričeli izgubljati na veljavi, saj so premnogi postali zbirališče vseh vrst odpadkov, s tem pa so kazili tudi podobo občin. S težavo polnosti in onesnaženosti ekoloških otokov se je v zadnjem času srečevalo veliko občin, tudi Občina Duplek. Prav zaradi tega se je občina skupaj z izvajalcem, podjetjem Čisto mesto Ptuj, odločila, da uvede nov sistem zbiranja odpadkov, sistem »od vrat do vrat«. Cilj takšnega sistema je, da se ukinejo ekološki otoki in se ločevanje odpadkov čim bolj približa uporabnikom.

več: EKOLOŠKE OTOKE ZAMENJAL NOV SISTEM ZBIRANJA ODPADKOV »OD VRAT DO VRAT«

ČISTO MESTO PTUJ NADALJUJE Z NOVIM SISTEMOM ZBIRANJA ODPADKOV

Ptuj, 12. 3. 2012; Po uvedbi sistema zbiranje odpadkov »od vrat do vrat« v Občini Dornava bodo podoben sistem čez teden dni uvedli tudi v Občini Kidričevo. Tudi njihov namen je, da postanejo vse bolj okolju prijazna in ekološko osveščena občina, h čemer spada tudi ustrezna skrb za pravilno ločevanje in zbiranje odpadkov. Čisto mesto Ptuj bo tako vse občane Kidričevega oskrbelo s posodami za papir in vrečami za mešano embalažo

več: Uvedba zbiranja odpadkov »od vrat do vrat« sedaj tudi v Občini Kidričevo

ČISTO MESTO PTUJ USPEŠNO NADALJUJE SVOJE DELO

Ptuj, 10. 2. 2012; Po prenosu dejavnosti za odvoz odpadkov na območju Občine Ptuj iz Čistega mesta Ptuj na Javne službe Ptuj, Čisto mesto uspešno nadaljuje s svojim delom na ostalih podravskih občinah. Tako v naslednjih dneh že pričenja z uvajanjem novega sistema zbiranja odpadkov »od vrat do vrat« na območju Občine Dornava.

več: Občine Dornava uvedla sistem zbiranja odpadkov »od vrat do vrat«!

2018 © Vse pravice pridržane | Čisto mesto Ptuj d.o.o. | Izdelava spletne strani: Agencija NOVELUS d.o.o. | Izjava o zasebnosti | Pravno obvestilo o piškotkih